Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Titkos tárgyalás a koalíció me
  2007-11-19 21:42:30, hétfő
 
  Titkos tárgyalás a koalíció mentegetéséért




Tegnap titokban egyeztettek a kormánypártok képviselői, melynek több célja is volt. Mint ismeretes, az egészségügy átalakításával kapcsolatban a szocialista frakcióban komoly ellenállás bontakozott ki, mely már nyilatkozatok formájában is megtestesült több ízben. Az egyeztetés után már bizonyosan állítható, az MSZP több, mint 100 pontban szándékozik módosítani az egészségügy átalakításával kapcsolatos törvényeket.


A tegnapi titkos találkozót eredetileg a parlamentbe tervezték, ám Gyurcsány Ferenc és Kóka János pártelnökök közös döntése alapján más helyszínt választottak. A két politikus erősítést is vitt magával, így a szocialisták részéről Lendvai Ildikó, valamint Kiss Péter az SZDSZ részéről pedig Horn Gábor, Fodor Gábor, Eörsi Mátyás és Magyar Bálint vehettek részt a találkozón.



Az egyeztetés célja minden bizonnyal a két párt közötti feszültség oldása volt, melynek meghatározó elemét képezi az egészségügy átalakítása. A társadalombiztosítás átalakítását érintő tervezetek a szocialista frakción belül sok politikusnál is kivitte a biztosítékot, melynek egyértelmű jele volt az az utalás, miszerint ha nem fogadják el módosító javaslataikat, akkor nem fogják megszavazni a vonatkozó törvényeket. Ez a momentum tényleges szakítópróbaként értékelhető a kormánypártok esetében, ugyanis a megerősített koalíciós szerződés passzusai markánsan tartalmazza az egészségügyet érintő kérdéseket.



A szocialisták több mint száz javaslattal a tarsolyukban készültek a találkozóra, amelyből több is lényegi módosításokat indítványoz. Ez a momentum már hetek óta komoly feszültség gerjesztő tényező a két párt között, melynek eredményeként olykor már a pártfegyelem is bomlani látszik. Így történt ez többek között az ingatlanadóval kapcsolatos szavazáson is.



Az MSZP többek között nem nézi jó szemmel, hogy Gyurcsány Ferenc az új biztosítók tulajdonrészének 49 százalékos értékesítéséből befolyó összegeket az ezer sebből vérző költségvetés tömködésére fordítaná, szerintük ugyanis ezt a pénzt magára az egészségügyre kellene költeni. Köreikben továbbá vitát váltanak ki a menedzsmentjogok is, mely jelen formájában elfogadhatatlan, ugyanis így a jövőben sok fontos kérdésben a kisebbségi tulajdonos dönthetne.



A képviselők aggodalma érthető, ugyanis az ,,egészségügyi reform" keretében az eddigiekben megvalósult húzások igencsak szakmaiatlannak bizonyultak, sőt olykor a pofátlanság határát súrolták.



Mint ismeretes, a kórházbezárásoknak eddig számos új, vagy nemrégiben felújított épület esett áldozatul mindamellett, hogy érthetetlen (egyébként természetesen érthető) módon a lepukkant, felújításukra milliárdokat igénylő épületek megmaradtak. Sok esetben egyértelműen ingatlanspekulációs célokat szolgálva számoltak fel intézményeket.



Másik érdekes pont volt amikor Horváth Ágnessel az élen majdhogynem örömtáncot jártak a TB kassza megtakarításai láttán, ám arról nem beszéltek, hogy a volumenkorlátok, valamint a források elvonása miatt az intézmények adósságállománya megháromszorozódott. Mindemellett volt olyan intézmény, ahol az egy hónapra szánt források az első öt napban elfogytak. Ezek az intézkedések olyanok voltak, mintha egy négytagú családban a gyerekeknek a szülők nem adnak enni, ami az első két hétben vélhetőleg szuficites családi költségvetést eredményeznek, ám utána a gyermekek nagy valószínűséggel éhenhalnak.



Mindeközben Debrecenben egy háziorvos folytatja éhségsztrájkját, amit pénteken kezdett. Elmondása szerint az átgondolatlan átalakítások ellen tiltakozik. Nagy Attila már februárban kezdeményezte a vizitdíj alkalmazásának megtagadását. Akkor több kollégája is csatlakozott akciójához, ám tényleges hatást akkor még nem sikerült ezzel elérni, ám mostanra bizonyossá vált, hogy a vizitdíj nem oldja meg az egészségügy problémáit, ám beteg-orvos viszony megrontására tökéletesen alkalmas.



2007. november 19. 12:43

http://hirklub.hu/?cat=story&id=5359
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakítópróbaként, menedzsmentjogok, adósságállománya, tulajdonrészének, valószínűséggel, szakmaiatlannak, volumenkorlátok, éhségsztrájkját, elfogadhatatlan, értékesítéséből, mentegetéséért, átalakításával, ingatlanadóval, alkalmazásának, megtakarításai, eredményeként, nyilatkozatok, természetesen, felújításukra, eredményeznek, intézményeket, módosításokat, egészségügyet, költségvetést, kormánypártok, átgondolatlan, egészségügyre, kezdeményezte, javaslataikat, pártfegyelem, tarsolyukban, szocialisták, csatlakozott, milliárdokat, egyértelműen, mindamellett, koalíció mentegetéséért, kormánypártok képviselői, egészségügy átalakításával, szocialista frakcióban, egyeztetés után, tegnapi titkos, parlamentbe tervezték, szocialisták részéről, egyeztetés célja, egészségügy átalakítása, szocialista frakción, vonatkozó törvényeket, momentum tényleges, kormánypártok esetében, megerősített koalíciós, egészségügyet érintő, Gyurcsány Ferenc, Kóka János, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Horn Gábor, Fodor Gábor, Eörsi Mátyás, Magyar Bálint, Horváth Ágnessel, Mindeközben Debrecenben, Nagy Attila,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  George Gordon Lord Byron: Inez...  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Png kislány  Fekete István - Akác  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Popper Péter szavai  Akik bántanak téged  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png virág  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A Megváltó szolgálatában  képre írva  Paul David Tripp Április 20  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mi lenne ha  Png cica  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Png ház  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Png férfi  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  képre írva  Reménység és erő Krisztustól e...  Png férfi  Reggel van  Jónás Tamás – Végtelen b...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Irgalom és ítélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Png csokor  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
koalíció mentegetéséért, kormánypártok képviselői, egészségügy átalakításával, szocialista frakcióban, egyeztetés után, tegnapi titkos, parlamentbe tervezték, szocialisták részéről, egyeztetés célja, egészségügy átalakítása, szocialista frakción, vonatkozó törvényeket, momentum tényleges, kormánypártok esetében, megerősített koalíciós, egészségügyet érintő, szocialisták több, tarsolyukban készültek, ingatlanadóval kapcsolatos, ezer sebből, pénzt magára, egészségügyre kellene, kisebbségi tulajdonos, képviselők aggodalma, eddigiekben megvalósult, pofátlanság határát, élen majdhogynem, források elvonása, intézmények adósságállománya, intézkedések olyanok, négytagú családban, gyermekek nagy, háziorvos folytatja, átgondolatlan átalakítások, vizitdíj alkalmazásának, egészségügy problémáit, szakítópróbaként, menedzsmentjogok, adósságállománya, tulajdonrészének, valószínűséggel, szakmaiatlannak, volumenkorlátok, éhségsztrájkját, elfogadhatatlan, értékesítéséből, mentegetéséért, átalakításával, ingatlanadóval, alkalmazásának, megtakarításai, eredményeként, nyilatkozatok, természetesen, felújításukra, eredményeznek, intézményeket, módosításokat, egészségügyet, költségvetést, kormánypártok, átgondolatlan, egészségügyre, kezdeményezte, javaslataikat, pártfegyelem, tarsolyukban, szocialisták, csatlakozott, milliárdokat, egyértelműen, mindamellett, megtagadását, átalakítását, megrontására, biztosítékot, megtestesült, átalakítások, költségvetés, politikusnál, megerősített, mindemellett, intézkedések, kapcsolatban, egészségügyi, választottak, tömködésére, kapcsolatos, tartalmazza, egyeztettek, átalakítása, egészségügy, meghatározó, szocialista, megszavazni, találkozóra, javaslattal, értékelhető, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.